Tuli tänään uutisia lukiessa ekana mieleen, että lienee sittenkin aprillipäivä.

Nimittäin, olettehan tekin varmaan jo saaneet sähköpostissa tämän ikivanhan vitsin, aggressiivin taivutusopin. "Vittume mitään lapsia syödä." "Vittusiellä mitään ilmaista viinaa ollut."

Silti, perjantaina näköjään tarkistetaan Helsingin yliopistossa Lari Kotilaisen väikkäri otsikolla Konstruktioiden dynamiikkaa.Esimerkkinä tästä dynamiikasta Kotilainen mainitsee, että

"--olen selvittänyt niin sanotun kieltoverbittömän kieltokonstruktion alkuperää. Kyseessä on myös aggressiiviksi kutsuttu rakenne, jossa kieltolauseesta puuttuu kieltoverbi (esim. mä mitään töitä tee, vittu siellä mitään ollu). Vertaan tutkimuksessa vanhoja murre-esimerkkejä internetin chat-huoneista kerättyihin esimerkkeihin. Vertailu osoittaa, että vaikka kieltoverbin pois jättäminen on vanha ilmaisukeino, on esimerkiksi rakenteen affektisuus melko hiljan tapahtunutta kehitystä."

Tämä on mielestäni joko
a) nerokasta
tai
b) Osoitus siitä, että humanistisissa tai yhteiskuntatieteellisissä tieteissä mikä tahansa vitsi menee tutkimuksena läpi, kun muistaa käyttää tarpeeksi hienoja sanoja (jälkimmäisestä vrt. esim. Valpurin Gradu, 2004, TaY)