On muuten niin, että fiktion keinoin on mahdotonta keksiä mitään niin irvokasta, ettei todellisuus sitä jossain ylittäisi.

Tämä tuli tässä mieleeni, kun suoritin äsken illan ankeinta työtehtävää. Piti uutisoida lyhyesti kuka sieltä BB-talosta tippui. Vierailin siksi kyseisen laatusarjan sivuilla.

Lueskelin tuossa puolisen vuotta sitten Arto Salmisen viimeiseksi jääneen romaanin Kalavale. Satiirissahan kuvataan ansiokkaasti tositv-sarjaa, jonka finaalissa kilpailijoille annetaan sähköshokkeja, liki kuolemanvaaraan asti. Kirjan kuvitteellisessa tv-ohjelmassa on toki muitakin viehättäviä piirteitä, mutta jotenkin lukiessa sitä kuitenkin ajattelee, että näin pitkällehän ei siis oikeasti voitaisi mennä. Ei edes, vaikka Salmisen henkilögallerian hyväksikäyttäjät ja kusipäät vaikuttavat jotenkin liiankin uskottavilta.

No, BB:ssä aktiivikatsojat saavat näköjään tällä kierroksella äänestää häätöäänestyksen lisäksi siitä millaisia tehtäviä kilpailijat pistetään suorittamaan. Esimerkiksi tänään näin:

"Neljännessä käytä valtaasi -äänestyksessä voit äänestää seuraavista vaihtoehdoista:

1) 20 kg:n reppu viikkotehtävän suorittajalle
2) Leijonan paluu
3) Sähköshokkipeli"

Hei BB-fanit, selventäkääpä nyt minulle äkkiä, että tuossa viimeisessä ei ole kysymys siitä miltä se äkkiä kuulostaa. Eihän? Täti on näköjään taas ihan kelkasta ulkona.