Meillä täällä lintukodossa ei kovin usein joudu oikeasti miettimään sellaisia isoja sanoja kuin Demokratia tai Sananvapaus tai Kokoontumisvapaus. Joskus ehkä pitäisi.Ne kun on niin helppo menettää.

Istuttiin nimittäin eilisiltana Painobaarissa viettämässä oikeaoppista tyttöjen iltaa - siis niihin aikoihin, kun poliisi eristi alueen. Saatiin sitten katsella aitiopaikalta eilisillan mellakanehkäisytoimintaa. Sanomatalon portailta näki lähinnä sen, että oikein mitään ei tapahtunut. Edessä monta riviä kypäräpäisiä poliiseja ja rajavartijoita, mutta rivistön edessä näytti hiljaiselta. Mannerheimintielle asti tarkastelupaikastamme tosin ei näkynyt, mutta yhtä merkilliseltä tilanne näköjään näyttää lähempääkin. Humalainen ystävä kysyi lähimpänä meitä seisovalta turvamieheltä, että eikö meillä ihan oikeasti ole oikeutta kävellä tästä tuonne osoittamaan mieltämme, jos niin tahdomme. Ei kuulemma ollut. Mielenkiintoista.

Ei, en kannata millään tavalla eilisen mielenosoittajien tapaa toimia. On täyttä idiotismia väittää tukevansa kiinalaisten kansalaisoikeuksia "aiheuttamalla sekasortoa Helsingissä" niin kuin tämä joukko etukäteen ilmoitti verkossa etukäteen. Toki poliisin on puututtava asiaan, jos jotain oikeasti tapahtuu. Tavallista rajummat turvatoimetkin ovat ymmärrettäviä moisen provosoinnin jälkeen. Viranomaisten lausunnoissa on silti jotain hälyttävää:
"Mielenosoituksen piiritystä poliisi perusteli sillä, että mielenosoituskulkue olisi saattanut aiheuttaa vaaraa kaupunkilaisille, vahingoittaa paikkoja ja haitata valtiovarainministerien Ecofin-kokousta."
(HS.fi)

Siis poliisi esti ihmisiä osoittamasta mieltään, katkaisi Helsingin pääkadun tunneiksi ja eristi samalla joukon sivullisia siksi että tilanteesta olisi SAATTANUT olla vaaraa kaupunkilaisille. Perusteluista tulee jotenkin merkillisesti mieleen jokin totalitaarinen valtio.