Välillä sitä tajuaa elävänsä haavemaailmassa.


Näin siksi, että olen taipuvainen uskomaan ihmisistä hyvää silloinkin, kun ne ovat salakavalasti järjestäytyneet yhteiskunnaksi. Ja ehkä siksikin, että hengaan liian fiksujen tyyppien kanssa.

Tuppaa esimerkiksi unohtumaan, että Suomessa on edelleen olemassa vain yhdenmerkkistä normaalia seksuaalista suuntautumista.


Olin tyytyväinen, kun maakuntalehti Lapin Kansa oli saamassa lupaavan uuden päätoimittajan. Kyseessä kun on paitsi kerrankin nainen, myös ymmärtääkseni ammatillisessa mielessä kova jätkä.

Siksi masentaa lukea tällaisia uutisia kuin tänään. Päätoimittaja Johanna Korhosen työsuhde on purettu jo ennen sen alkamista. Ja Korhosen mukaan ihan vain siksi, että lehden sedille tuli yllätyksenä, ettei puoliso ja kaksi lasta tarkoitakaan samaa kuin mies ja kaksi lasta.


Alma Median selittelyt potkujen oikeista syistä eivät vakuuta.  Tämä vaikuttaa siltä, että setäkerho on säikähtänyt. Että mitä kaikki muut meidän lehdestä sanovat, jos ne tajuavat, että täällä on sellainen pelottava lesbo pomona? Hui kauhistus.


Onneksi tästä näyttää nousseen ihan hirveä haloo.


Selvittelin hiljan sähköpostitse töissä yhtä meidän mokaamme, verkkolomakkeesta puuttui vaihtoehto "rekisteröity parisuhde" kohdasta siviilisääty. Palautteen antaja oli oikeassa, mutta onnistui siinä samalla tulkitsemaan täysin päin vastoin kuin tarkoitin kaiken sähköpostitse pistämäni selittelyn.


Olin pahoillani, kun loukkasin tahattomasti – mutta mietin kyllä samalla, että täytyykö sitä nyt ihan noin herkkänahkainen olla.


Tänään tuli mieleen, että pitäisi itse jaksaa olla kärsivällisempi, ja tarkempi myös. Kun tylsänä heterona on niin helppo olla huomaamatta, miksi sitä tarkkuutta tarvitaan.

Siksi, että puoli Suomea elää näköjään edelleen aikakautta, jolla seksuaalinen suuntautuminen ratkaisee enemmän kuin pätevyys.

Kun asenteet ovat tätä luokkaa, kovan metelin pitäminen aiheesta on pidemmän päälle viisasta.

Edit eli aamulla mieleen juolahtanut disclaimer: Valpuri on tehnyt pariin otteeseen töitä Almalle, vaikka  saakin nykyisin leipänsä kilpailijalta. Ja kirjoittaa näköjään eilisestä alkaen Alman omistamalle blogialustalle, kun ovat justiin sopivasti näköjään ostaneet tämän Vuodatuksen.
Eipä sillä, että tällä kaikella välttämättä olisi mitään vaikutusta tämänkään polkkauksen sävyyn - raivostumisella on osuutta asiaan huomattavasti enemmän. Minä kun en valitettavasti usko, että tökerö käytös tai museoon kuuluvat asenteet olisivat minkään pahan korporaation yksinoikeus.