Pitäisi niin kuin muka kirjoittaa, mutten oikein viitsisi. Niin että viikkovitonen, olkaapa hyvä.

1. Äänestitkö? Miksi/miksi et? Miten sinä valitsit sen jolle äänesi annoit? Pääsikö joku äänelläsi eduskuntaan?
Äänestin, äänestän aina. Syy on omissa arvoissa ja kotikasvatuksessa. Äänestäminen nyt vain on jotain, mitä pitää tehdä. On typerää jättää käyttämättä jopa se vähäinen mahdollisuus vaikuttaa asioihin.
Ehdokkaani ei päässyt läpi. Toisaalta laskeskelin etukäteen, että näin voi käydä, mutta samassa vaalipiirissä ja samassa puolueessa oli muitakin fiksuja ihmisiä. Ei ääneni siis hukkaan mennyt.

2. Paljonko oikeasti vaalien tulokseen vaikuttivat puolueiden markkinointikampanjat? Entä oliko blogeilla mitään vaikutusta? Mikä vaikutti sinun äänestyskäyttäytymiseen?
Luulen, että markkinoinnilla on eniten merkitystä silloin jos äänestäjä on erittäin epävarma omista mielipiteistään. En usko, että se niinkään vaikuttaa niinkään puolueen menestykseen kokonaisuutena - tällä kertaa SAK:n vaalimainos tosin taisi kääntyä demareita vastaan, ja koko hössötys aiheesta vei tietysti huomiota tärkeämmiltä asioilta. Yksittäisen henkilön läpimenoon laaja markkinointikampanja voi hyvinkin vaikuttaa paljon enemmän.
Pelailin vaalikoneilla ja luin ja katsoin jonkin verran vaaliohjelmia ja luin haastatteluja lehdistä. Loppujen lopuksi tällä oli aika vähän väliä. Vierastan myös sitä, että vaaleista on tehty niin selkesti pääministerivaalit. Täytyy niitä vaihtoehtoja olla enemmän kuin kolme, täytyyhän? Puolueesta olin jokseenkin varma jo etukäteen, sopivaa ehdokasta mietin pidempään. Luin myös jonkin verran ehdokkaani  blogia, mutten usko että blogeilla yleensä vielä on muuta kuin melko marginaalista merkitystä. Valinnastani teki helpomman myös se, että ehdokkaani oli itseni ikäinen nainen.

3. Mitäs luulet, äänestävätkö ihmiset helpommin 'varman päälle' (siis sellaista henkilöä joka varmasti pääsee eduskuntaan, esim. ollut jo aikaisemmin kansanedustaja) jotta se olisi vähemmän noloa, että oma katu-uskottavuus ei vähenisi?
Itse valitsen usein ihmisen, jonka läpimeno on mahdollista muttei lainkaan varmaa. Kun maassa on suhteellinen vaalitapa, katson myös keillä muilla samassa puolueessa tai vaaliliitossa on mahdollisuuksia mennä läpi. Ei kannata äänestää sitä ainoata hyvää tyyppiä typerysten joukossa, jos niillä typeryksillä on suurempi todennäköisyys mennä läpi.
Enemmän arvelisin, että sillä on yleistä merkitystä onko ehdokas kuinka tunnettu. Oikeanlainen julkisuus auttaa aina.
Se katu-uskottavuus ei muuten aina synny siitä, että ollaan voittajien puolella.

4. Mitä mieltä olet vaalien tuloksesta?
No voi helvetti.

5. Tuleeko tapa jolla maatamme johdetaan oikeasti muuttumaan mitenkään? Onko sillä oikeasti väliä kuka siellä eduskuntatalossa hilluu seuraavat neljä vuotta?
Haluan uskoa, että sillä on väliä. Toisaalta suomalaisessa kolmipuoluejärjestelmässä harva iso asia muuttuu, vaikka hallituksessa olisi ketä.
Jotenkin pelkään, että oikeistovalta tarkoittaisi sitä, että arvot entisestään kovenisivat. Muttei se tietenkään välttämättä niin yksinkertaisesti mene.